OVER MOTOR SPECIAAL
Ruim dertig jaar zijn we bij Target Press, fotopersbureau en fotostudio, gepassioneerd bezig met tweewielers. Honderden Grand Prix, talloze introducties en reportages over nieuwe motoren, advertenties en studio-opnamen zorgden voor publicaties in vrijwel alle motorbladen ter wereld. Daar gaan we natuurlijk met onverminderd enthousiasme mee door. Maar net als veel oudere jongeren kijken wij met steeds meer plezier zo nu en dan terug over onze schouder. Omzien met een glimlach. Met precies datzelfde gevoel begonnen wij in 1996 met de doorstart van Bromfiets, het oudste bromfietsblad ter wereld. Trots kunnen we melden dat dit tweemaandelijkse magazine voor heel veel bromfietsliefhebbers inmiddels niet meer uit hun leven weg te denken is! (www.bromfiets.nl)

Onze goede relatie met de hoofdredacties van zowel Motor Magazine als Moto’73 leidde er in de afgelopen jaren toe dat beide toonaangevende bladen hun beeldarchief aan Target Press wilden overdoen. Dit in de wetenschap dat op deze manier beide waardevolle archieven voor het nageslacht bewaard zullen blijven. Inmiddels zijn deze samengevoegd met de archieven van Target Press en Bromfiets, aangevuld met een aantal spontane schenkingen. Gezamenlijk vormen ze nu onder de naam “Nederlands Motor & Bromfiets Archief” (NMBA) met honderdduizenden foto’s, folders, dia’s, instructieboekjes en correspondentie met fabrieken en importeurs een van de belangrijkste tweewieler archieven van Europa. Dit mag natuurlijk niet zomaar blijven liggen om te vervagen, vooral omdat er ongelooflijk veel nog nooit eerder gepubliceerd materiaal tussen te vinden is. Daar moeten we iets moois mee doen!

Vandaar dat we nu al maanden met een aantal coryfeeën uit de motorjournalistiek gretig zitten te spitten in al dit fraais voor onze nieuwe uitgave ‘Motor Speciaal’! Een tijdloos document voor iedere motorliefhebber die met enige nostalgie aan zijn wilde motortijd terugdenkt. Vliegen tussen de tanden en afzien, vooral veel afzien. Maar zonder die zeurderige ‘Vroeger was alles beter’ tendens, want genieten doen we nog steeds met elk budget. Maar liefst 116 pagina’s dik in kleur en zwartwit om lang van te genieten. Motor Speciaal verschijnt drie à vier keer per jaar.

Inmiddels zijn we alweer toe aan het vijfde nummer dat vanaf 20 mei verkrijgbaar is in de boekhandel of via deze website. (zie: Losse nummers)

Wilt u er zeker van zijn dat u geen enkel nummer mist, neem dan een abonnement (dan krijgt u ook korting en betaalt u geen verzendkosten!).
Wij houden u op de hoogte wanneer het volgende nummer in aantocht is. (zie: Abonnement)

Heel veel leesplezier!

Wout Meppelink

Hoofdredacteur